İncirli Cd. No:84, BURSA
0224 328 47 12

Ultra ‘Modern’ Tasarımlı Chery OMODA 5, Dünya’da İlk Kez Türkiye’de Satışa Çıkacak

Everest Bilgisayar - İnternet Cafe - Teknik Servis

Ultra 'Modern' Tasarımlı Chery OMODA 5, Dünya’da İlk Kez Türkiye’de Satışa Çıkacak

Ultra ‘Modern’ Tasarımlı Chery OMODA 5, Dünya’da İlk Kez Türkiye’de Satışa Çıkacak

Son yıllarda otomotiv sektöründeki hareketliliğini arttıran Chery, OMODA serisini de dünya çapında popüler bir seri haline getirmeyi planlıyor. Bu amaçla üretilen yeni OMODA 5’in lansmanı Katar’da gerçekleştirilirken, aracın satışa çıkacağı ilk ülkenin ise Türkiye olacağı açıklandı. 

Yapılan lansman etkinliğinde konuşan Chery Pazarlama Direktörü Lilian Xong, OMODA 5’in Katar’daki lansmanının sadece bir başlangıç olduğunu vurgularken, aracın gelecekte Katar’da ve Orta Doğu’daki tüm ülke ve bölgelerde kullanıcılara yeni bir akıllı seyahat deneyimi sağlayacağının da altını çizdi. 

Chery OMODA 5’in özellikleri

Bir crossover olan OMODA 5, böylece farklı sınıflardan otomobillerin özelliklerini bir araya getirmeyi de başarıyor. Araca büyük önem veren Chery, farklı sınıflardan gelen özelliklerle bolca teknolojiyi de harmanlamayı ihmal etmedi. 

10,25 inçlik bir bütünleşik tasarımlı bilgi eğlence ekranıyla gelecek olan OMODA 5, 17 işlevli yeni nesil 4.0 ADAS sistemi, 64 renkli ortam aydınlatması, otonom acil durum freni, uyarlanabilir hız sabitleme sistemi, şerit takip yardımcısı, sürücü izleme sistemi gibi teknolojileri de bünyesinde barındıracak. Böylece araç kendi sınıfının da ötesine geçmiş olacak.

Kaputun altında ise 1.6 TGDI motor karşımıza çıkıyor. Bu motor 145 kW güç ve 290 Nm maksimum tork kullanımını mümkün kılıyor. Aracın 0’dan 100’e çıkma süresi ise 8 saniye olarak belirtiliyor. 

Güvenliğe de önem veren Chery, araç gövdesinin %78’ini ultra dayanımlı çelikten üretirken %10,71’ini ise termoform çelikten üretme yoluna gitti. Ayrıca küresel sağlamlık değerlendirme testleri için araç oldukça zorlu şartlarda farklı senaryolarda denendi. Ayrıca araç, ülkelerdeki farklı regülasyonlara bağlı olarak özelleştirilebilecek şekilde tasarlandı. 

Firmanın “hareket halindeki sanat” felsefesiyle tasarladığı OMODA 5, ilk olarak Türkiye pazarında müşterilerinin karşısına çıkacak. Sizce Chery, OMODA 5 ile istediğini bulabilecek mi?


Yorum yapılmamış

Yorumunuzu ekleyin