İncirli Cd. No:84, BURSA
0224 328 47 12

Google, Asistan İçin Daha Gelişmiş Ses Tanıma Özelliği Üzerinde Çalışıyor: Sesinizi Öğrenecek

Everest Bilgisayar - İnternet Cafe - Teknik Servis

Google, Asistan İçin Daha Gelişmiş Ses Tanıma Özelliği Üzerinde Çalışıyor: Sesinizi Öğrenecek

Google, Asistan İçin Daha Gelişmiş Ses Tanıma Özelliği Üzerinde Çalışıyor: Sesinizi Öğrenecek

2021 yılının Mart ayında Google, “Hey Google” komutunu geliştirmek için Android platformunda birleşik öğrenim metodunu kullanmaya başlamıştı. O gelişmenin üzerine Google’ın asistan için kişiselleştirilmiş konuşma tanıma özelliği üzerinde çalıştığı öğrenildi.

Gelen bilgilere göre artık Google Asistan, sık kullanılan kelimeleri ve isimleri tanımada daha iyi bir hâle gelecek olmasına yardımcı olacak gibi görünüyor. Google uygulamasının Android’deki son sürümlerinde yer alan dizelere göre, Google Asistan ayarlarında verilen bir açıklama yapılmış.

Asistan, daha önce kaydettiğiniz seslere bakarak sesinizi daha iyi tanıyacak

Google Asistan’ın ayarlarında yer alan açıklama tam olarak şöyle: “Google Asistan’ın söylediklerinizi daha iyi tanımasına yardımcı olmak için ses kayıtlarını bu cihazda saklayın. Ses bu cihazda kalır ve kişiselleştirilmiş konuşma tanıma kapatılarak herhangi bir zamanda silinebilir. Daha fazla bilgi edin”

Bu “Daha fazla bilgi”, “Hey Google” algılaması gibi komutları hassaslaştırmak için kullanıcıların cihazlarında depolanan ses kayıtlarını kullanarak özel kelime etkinleştirmelerini sağlayabilmek adına Google’ın birleşik öğrenmeyi kullanması hakkında mevcut bir destek makalesine bağlanabilir.

İ

Google, Uyurken Horlayıp Horlamadığınızı Tespit Edecek (İfşa Etmese Bari…)

Asistan için geliştirilen bu özellik, makine öğrenimine dayalı bu iyileştirmeleri “Hey Google” komutunun ötesinde gerçek Asistan komutlarınıza, özellikle isimleri ve sık söylenen kelimeleri içerecek şekilde genişletmeyi hedefliyor. Geçmişteki konuşmaların sesi cihazda saklanacak ve gelecekte daha doğru yazıya dönüştürülmeleri için analiz edilecek.

Bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı veya ne kadar bir iyileştirmeye sahip olacağı belli değil. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.


Yorum yapılmamış

Yorumunuzu ekleyin